Terapia Bowen

Home > Servicii > Terapia Bowen

Istorie

Terapia Bowen a fost concepută de australianul Tom Bowen (1916 – 1982).

Deşi era un om simplu, modest, fără pregătire în domenul medical, dorinţa de a a ajuta orice persoană aflată în suferinţă l-a condus la descoeprirea acestei metode terapeutice. Tom Bowen spunea că metoda lui de tratare este un dar de la Dumnezeu.

El a devenit un terapeut respectat, iar statisticile oficiale arată că el trata peste 60 de pacienţi pe zi.

Însă abia după patru ani de la moartea sa, în 1986, Oswald Rentsch – ucenicul său –au început să predea mai departe această tehnică și el este fondatorul Academiei Bowtech of Australia.

În România a fost adusă de Prof. internațional Andrew Zoppos  care este unul dintre primii instructori internaționali, formați de Ossie și Elaine Rentsch.

Despre terapia Bowen

O şedinţă de terapie durează de la 20-30 de minute şi până la o oră sau chiar o oră şi jumatate, iar şedinţele nu sunt recomandate mai dese de una pe săptămână. Un ciclu de vindecare al corpului durează între minim cinci şi maxim 10 zile.

De aceea se recomandă ca terapia să fie făcută o dată pe săptămână. De obiei, la şapte zile, dar se poate face şi la 14, sau la 21 de zile, în general la multiplu de 7.

Terapia Bowen constă în aplicarea unor mişcări direct pe corpul pacientului, mişcări care se fac fie cu degetele, fie cu întreaga mână, fie cu alte părţi ale corpului terapeutului, astfel încât să se trimită nişte mesaje creierului.

Creierul va începe să ”scaneze” din punct de vedere medical tot corpul și apoi să redreseze dezechilibrul de sănătate.

BENEFICII  ALE  TERAPIEI  BOWEN:

Tehnica originală Bowen: este un instrument esențial pentru susținerea puterilor de regenerare, auto-reglare, și autovindecare corporală a întregului organism.

Dar această procedură nu se limitează doar la simptomele fizice, ci se extinde și la stările emoționale, aspectele cognitive și mentale ale persoanei afectate.

Tehnica BOWEN nu înlocuiește vizita la medic, care este rezervată exclusiv pentru identificarea diagnosticului și conceptului de terapie.

Tehnica Bowen este un concept nou în manipularea corporală, nu derivă și nici nu este similară nici unei alte modalități de abordare fizică

Prin această terapie se activează capacitățile corpului pentru a se autovindeca

Prin mișcările BOWEN se obțin rezultate uimitoare. Aplicarea mișcărilor este o activare holistică a autoreglării corpului, minții și sufletului.

Această terapie este potrivită pentru persoanele de toate vârstele.

De fapt, nu există nicio zonă a corpului sau funcție a corpului care să nu fie abordată prin tehnica BOWEN. Efectul tehnicii BOWEN acoperă și aspectele emoționale, cognitive și spirituale ale unei persoane.

Tratamente

Realiniează

Deplasarile osoase se re-aliniază – deși nu se execută nici o manipulare a articulatiilor sau oaselor, ca în chiropractie.

Elimină

Tensiunile musculare și încordările se elimină, iar circuitul limfatic normal se restabilește – deși nu se masează mușchii, ca în masajul terapeutic.

Restabileşte

Meridianele energetice se restabilesc imediat – deși practica nu se bazează pe meridiane și nu se aseamănă nici cu acupunctura, nici cu presopunctura.

Normalizează

Echilibrul psihic se normalizează – deși nu este necesară invocarea unui raspuns emoțional, ca în cazul terapiilor ce se adresează minții și corpului deopotrivă.